16.02.2017 г., 0:09 ч.

Търсене (за конкурса) 

  Поезия
1001 2 5

Никъде не мога да открия

къде са скрили пустата ракия – 

от радост или мъка аз да се напия

и после с болнични да се покрия! 

 

Бас спечелих със комшия,

радостен съм и не крия, 

но оттам-нататък са проблеми – 

писна ми от всичко, дявол да го вземе! 

 

В къщата на село искам да забегна, 

на леглото сам да се изтегна, 

мачове да гледам до насита,

бира и цигари – никой да не ми ги пипа! 

 

Краставица и доматка

да си резна на салатка, 

ни децата, ни жената – 

да изправят ми косата! 

 

Три дни никой да не виждам, 

задачи да поставят – ненавиждам, 

джиесема също ще изключа – 

с наставления и от там да приключа! 

 

Искам всички да оставят ме на мира – 

имат ли проблем, мен да алармират! 

Ооох, къде са скрили пустата ракия,

да туширам с нея таз сиромашия! 

 

Как от всички в махалата

мойта изба сал обраха?! 

Не издържам веч таз орисия, 

зимъска – как ще карам без туршия?! 

 

На балкона всичко преобърнах

и в казанчето на тоалетната надзърнах, 

и във кухнята, над шкафа, зад вратата, 

и в спалнята залягах, под кревата! 

 

Къде жена ми я е скрила? 

Да не би пък тъщата да я открила? 

Боооже мой, ще е нещастие голямо – 

ще слушам "градски песни" само! 

 

Като след обиск къщата изглежда, 

почти изгубих всякаква надежда!

Прерових даже коша за пране

и кофата с боклук обърнах – ама не! 

 

А пък сега, на всичкото отгоре, 

спукали са гумите ми на мотора! 

Ооох, къде са скрили пустата ракия? 

С нея и на политиците шамар да забия! 

 

Дай им да разтягат локуми от парламента, 

народа да заблуждават, барабар с президента! 

Къде беее, къде е пустата ракия – 

де от радост, де от мъка – все ще се напия!!! 

 

Пепи Петрова 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Светът е оцелял, защото се е смял" »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Таня! Радвам се, че си се забавлявала. Такава ми беше идеята. Приятен ден ти желая!
  • Много забавно произведение! Супер е!
  • Хаха.... Благодаря ви! Аз също много се смеех. докато създавах моя герой, наблюдавайки го отстрани, с цялата му суетня и разтревожен вид. Пожелавам ви да продължавате да виждате смешната страна на много ситуации в живота!
  • Усмихна ме!
  • Поздравления! Жалко, че все по-често търсим спасение в ракията, дотам ни докараха!
Предложения
: ??:??