20.12.2016 г., 7:52 ч.

Търси се стабилно вдъхновение 

  Поезия
460 1 4

помогнете на голата никаквица.

търси се стабилно вдъхновение – да не се дърпа като го вържа, да не бяга като го пусна;
търси се стабилно вдъхновение – да е във вана, да ме чака голо под пяна;
търси се и нещо безкрайно временно – да има контраст между плътта и кокалчетата на ръцете му;
търси се късно бездушие – да остане до сутринта;
търси се и се намира – остава, без да ти казва какво му коства;
търси се също и нещо немаркирано – без бандероли, без бар код, без цена в магазина;
да е втора употреба, на разпродажба сърцето му – да струва стотинки, които нямам; 
търси се противоречие;
търси се онова, в което се разбива морето – аляската на аляските; 
търси се жажда за опорочаване на думите, сричките, буквите – но не в този ред;
търси се болна умора – без смисъл, ако може;
да я окача на лавиците вкъщи
празните прашните себелюбещите
търси се стабилно вдъхновение, което да придаде малко привкус на думите ми неправилните разбърканите окъснелите.

© Ника Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??