19.11.2017 г., 17:08 ч.

Търсих те 

  Поезия » Любовна
646 0 0

Търсих те захвърлен на морския бряг,

аз бях нимфа, ти - моят моряк,

сляпа била съм, чак сега те видях

и мълчаливо те пожелах.

 

И образ мечтан за теб изградих -

като песен, като свят божи стих,

храних се само с мисълта си за теб,

обичах те макар и в образ нелеп.

 

А ти мълчеше, какъв е гласът ти,

не чувствах допира на твоите пръсти, 

с мисълта те създадох и с нея проклех

и кръста на своята болка поех.

© sovichka Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??