20.01.2022 г., 18:07 ч.

Търся си другарче, за белѝте 

  Поезия » Друга
258 7 13

Търся си другарче, за белѝте,
искам всекиму звезда да дам,
ако с мен в небето полетите,
Малък принц дали ни чака там?

Пътят млечен тихо ни повежда,
чакат ни стотици чудеса,
лунни люлки от златиста прежда,
само... За страхливите не са.

Всичките звезди блестят, сияят
и Земята е като на длан.
Може би така изглежда раят,
на душите чисти обещан.

Възрастта отдавна не е пречка,
идваш ли? Повярвай и лети!
Сред звездите плуваме, полечка,
златен сън, небето, аз и ти.

И е тиха, кротка и позната
под крило на ангел, но Луна,
ако затъжиш се за Земята,
близо е и свети, ей я на̀!

Утре ще сме делнични, така е,
и ще сме и делови, уви.
Но детето в нас ще си мечтае,
всекиму звезда да улови.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??