Тъстът на госье
Тъщата тамън си отиде
н тега те и тъстът дом дойде!
Уж унуците дошъл да види
и двамата с женуту да обиде.
Зете, чу, рекию си варил,
знам те я ме си гю догодил
А по чашу сипи за адет
че оно си е дошло обед!
Къв обед бе, осъм е ютрото,
пак че ме излагаш по селото!
По-рано кат дооди тека
два дни се от масу не дига.
Омлати рекию три кила
и дамаджану с вино голема.
Мани друго, сака и мезе
та едън свински бут си отиде!
Напи се и сака да се бие!
Ко се кротне сака пак да пие!
Лаесе и съг тека че стане,
ама я че узнем да прифанем
по малуту негде, по комшие,
он у нас до га сака да пие.
Черката му да си му трънтуе
що га оратим она ме не чуе!
Да си га изпрача да си оди
и вечека дом да не дооди!
Ако требе със дечорът ми
некой дън че идемо у ньи!
Що ако рече да дое пак
рекьията че е от хоремак.
Мойту он гю изпи до капъц,
и бурето вече праи цръц!
Дадо му последното шише
да ми стане и на мен добре.
Кага нема нема да дооди
нек при друготога зета оди!
23.03.2018 г.
© Георги Иванов Всички права запазени