9.05.2017 г., 23:43 ч.

Убиец на талант 

  Поезия » Друга
690 1 1

За мъртвите – само добро
за живите – все тая.
Мъртвият няма да отвърне,
упрекнат във зло,
а живият може да се покае.
Със завист сърцето си храни,
в алчност къпе душата
и гордо пред всички застава,
гневен чака отплата.
Лакомо смила таланта
на твореца, който се бори
в леност да го отпрати, 
похотливо да го пребори.
За мъртвите – само добро
за живите – все тая.

© Красимир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??