22.03.2024 г., 9:51 ч.

Участ 

  Поезия
70 1 1

УЧАСТ

… ако нявга изчезна,

запомнете след мене едно –
участта ми бе звездна,

беше слънчево малко петно,
 

беше полет на птица

над полетата с цъфнала ръж,
и Жена с плащаница,

за която бях шеметен мъж! –
 

беше пролетен вихър

в моя сън, тиха песен и стих,
100 Жени откачиха

покрай мен! – пък и аз откачих,
 

беше болка и ужас,

беше вик, беше стон, беше смях!
Тих молебен ѝ служа! –

благодарен, че все пак живях.
 

С невъзможните рими

минах жив! – под небесния свод.
Боже мой, отреди ми

някой по-благ, отвъден Живот!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??