15.07.2005 г., 0:39 ч.

Ухае на разкош 

  Поезия
747 0 2
Думите са непонятни като танц, а мисълта
е лунен валс на сетивата
във който стъпките
са млечни самозванци на мека импулсивност
разтворена в букет
от хармонични звуци и ухания
в просъницата топла на кехлебарения блян...

А ехото в сърцето е плиснал се капчук
от всичките
несбъднати желания
в които сенките разкриват свойта плът
и формата си тънкостенна -
изваяна до съвършенство
ден след ден
над водопадните нюанси от мълчания...

А под лозницата ... ухае на разкош -
ухае на черешов пай
и гъгрещо във джезвето кафе
приготвени
единствено за нас.
Запалвам бавно първата цигара
превръщайки се
във тюркоазен лотос,
с разтворено от щастие сърце
преди да те прегърна многопръстно...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Цигарата ми бе убягнала досега. Научих нещо ново за теб! Прегръдка, мила!
  • Уханен и топъл стих! Неповторима си! Прегръщам те!
Предложения
: ??:??