17.09.2009 г., 10:55 ч.

Уханието на цветята 

  Поезия » Оди и поеми
633 0 2

 

Уханието на цветята


Зависими ли сме от някого?

Животът ни реален ли е

или е просто някаква игра?

Въпроси множество върховно се изправят,

но истинския им смисъл малко осъзнават.

Жени - много,

на върха или сринати долу със земята,

но нищо - все пак по-добри са от тези горе,

защото са били... защото са усетили

уханието на цветята.

Надежди много мислено в ума плуват

и стремят се да осъществят мечти,

въпреки, че знаят, че са далечни като звезди.

Пътища от малки трудни извървяват

и в живота болки неизстрадани преживяват.

Сурово вятърът ги носи,

но те вървят не нагоре, а напред

- нищо, че са голи и боси.

Сълзи по бузите се стичат,

но нищо - те пак с мълчание

напред заради тебе тичат.

... и времето минава... жени големи стават,

но перипетиите житейски не преминават

и за себе си множество истини премълчават.

Жени - много,

на върха или сринати долу със земята,

но нищо - все пак по-добри са от тези горе,

защото са били... защото са усетили

уханието на цветята.

© Цветослава Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато имам истинси музи до себе си...се получава така!Две цветя,които макар и да са сами на поляната,никога не спират да гледат слънцето и да живеят за Нея...
  • Само, който е на земята усеща уханието на цветята - така си е!
Предложения
: ??:??