30.11.2018 г., 9:44 ч.

Украсата за влюбения мъж... 

  Поезия » Любовна
646 5 5

Създавах те след всяка тишина. 

След болките във мрака, непрогледен. 

В сърцето, изпод счупени ребра, 

превърнах те в Адамовата, Ева... 

 

Сега ме наобичай по библейски! 

Обичай ме до плач, от умиление! 

Във вените, с кръвта ми наживей се, 

и всякога бъди ми изцеление!.. 

 

Очите си изгледах да те зърна. 

Да зная, че те има в тоя свят. 

Аз, целия наопаки обърнах го, 

за твоята душевна благодат!.. 

 

Прости за аромата ми на дъжд! 

А после ме превръщай във дъга! 

Така се украсява влюбен мъж - 

единствено с обичаща Жена!.. 

 

Стихопат.

(Danny)

30.11.2018

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??