Раирани хора
вървят след трамвая,
отгоре: уличните лампи
правят кръгчета с уста;
изплюват светлината
на града;
избърсват се в стените
на напуканите сгради,
примигват уморени
и продължават да следят
с поглед…
карираните хора и трамваи.
Облещили очи, им осветяват пътя
и искат да открият друго,
а виждат само яркобелите райета,
които се пресичат с тъмночерните карета,
за да се качат в трамвая.
2008 г.
© Невена Григорова Всички права запазени