17.10.2008 г., 0:21 ч.

Улица "Загоре" 

  Поезия » Друга
693 1 3

 Хайде да етикираме живота

с баркодове и цени...

Да маркираме всички важни неща

НИКОГА!!!

Някак си по-лесно ще платим

за грамовете безвремие...

За къщата на цветята

и павираните улици...

За старите матраци

и четири черешки по ръба

на пустите истини...

Колко струва онова чудо

в осем часа търсене?

Помниш ли?!

Странните сенки на дърветата,

по които вървиш себе си...

Колко дълго седим на пейката,

а влакът не идва...

Нито твоя, нито моя...

Няма е приказката,

която разказва вятърът...

Извади скъсания лист:

"Как да си тръгна"...

И си спомни...

Колко струва любовта, бейби?

© Росица Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??