15.09.2020 г., 23:25 ч.

Умения 

  Поезия » Философска
749 2 12

Да изплетат от разстоянията близост

това умеят птиците с крилете.

Завързвайки високото за ниското

с невидими спирали по небето.

 

Да изплетат от разстоянието близост

умеят го пчели и пеперуди.

От цвят на цвят уверено прелитайки

и в шарения свят се ражда чудо.

 

Да изплетат от близостта си разстояние

това умеят хората безспорно.

Разделяйки пространства и влияния

с мълчание или с безсмислен говор.

 

Да изплетат от близостта си разстояние,

капан с коварни думи да направят.

Предавайки родина и приятели

умеят хората да се раздалечават…

 

 

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??