Живея в Умно село
сред селяни добри.
С тях хитро и умело
избягваме беди.
Веднъж, синът на Тошо
(мой добър съсед)
постъпи крайно лошо -
прескочи моя плет.
Промъкна се в обора
и с мойта дъщеря,
избягаха от двора
към близката гора.
Сгащих ги навреме
край селския поток
и Дявол да го вземе,
дадох им урок:
Наказах мойта щерка
с дни без телефон!
Ефектна, крута мерка
във мирния ми дом.
Отделно със съседа
и с нашите “козлета”
наченахме беседа
за полова просвета!
Почнахме “безсрамно”
да ровим в Любовта! -
Не беше хич забавно
за бедните деца.
Започнахме с пчелички
и щъркели в полята,
а накрая с ученички
пострадали в гората!
И малките “козлета”
в миг сведоха глави,
зашмъркаха с нослета,
заплакаха... дори!
Признаха си вината...
даже дадоха обет -
да не ходят във гората,
да събират горски мед.
И някак благодарно
те в този важен ден,
с красива кукла Барби
и голяма кукла Кен,
те влязоха във роли
на Доктор и Сестра!
И с кукли чисто голи
започнаха... игра!
А двамата със Тошо,
доволни от децата,
накъркахме се лошо
у тях във механата!
© Yuri Yovev Всички права запазени