9.10.2022 г., 23:08 ч.

Умора 

  Поезия
219 0 2

Умората неканена пристига
Нахално влиза, сякаш си е вкъщи
Изцежда здраво и окото и не мига
Държи те с кокалестите си пръсти

 

Опитваш се да я убиеш
Съсичайки я с меч от чиста сила
Оказва се, не можеш да надвиеш
Защото тя навред се е пропила

 

Но ето, идва ден когато
Умората е сякаш уморена
Изчезва като птиче хвърковато
От силата ти повече не взема

 

Усещаш как животът те изпълва
Кипи и в жилите препуска
И като семенце покълва, 
Желанието, да не те напуска

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??