10.11.2023 г., 23:58 ч.

Урок... 

  Поезия
115 0 0
Урок...

 

Най-трудно е... Изгубен да вървиш...

Да нямаш цел, да нямаш и посока..!

Объркан си, но някак се държиш...

Защото знаеш, че изтърваш срока..!

 

Луташ се във гъстата мъгла...

Но въпреки това не спираш..!

Качил си се във лодка без гребла...

В която нямаш шанса... Да избираш..!

 

И тогава казваш... ,,Скапана Съдба..."

Съществувам ли или живея.?!

Не може ли да бъде без борба...

И само да се радвам... Да се смея..!

 

А времето безспирно си върви...

Часовникът - Живот... Тиктака..!

Сърцето във гърдите ти кърви...

Душата ти, разкъсана си чака..!

 

Отчаяно с ръцете си гребеш...

Опитваш да излезеш от мъглата..!

Не искаш в тази лодка да умреш...

Преди да видиш... Светлината..!

 

Най-трудно е... Изгубен да вървиш...

Луташ се безцелно... Без посока..!

Учиш се... И изпити държиш...

А Живота ти е тема... И Урока.!!!

 

Калоян Христов ©️

(Chris Heart)

06.04.2022

London

© Калоян Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??