19.01.2008 г., 11:20 ч.

Урок за Бог 

  Поезия
658 0 12
Поиска Бог от мене разрешение,
(какво, че е всевластен всъщност Той)
да пише за света стихотворения.
Любов - да е лирически герой.

Отвърнах Му, че трябва да помисля.
Какво от туй, че Той е господ - Бог?
Стихът, кристално чист е като истина
и няма Ад, най-вече за Любов...

Не се обиди. Каза, че ще чака.
Въпросът Му, ужасно ми тежи.
По Хамлетовски в мен дилема сякаш
крещи неистово - to be or not to be!

Реших накрая. Словото е земно.
Той нека си господства над света.
Поезията нека е нагледна,
загадка да е нека Любовта...

Бог се усмихна нежно и ми рече:
"Увличам се понякога и аз.
За стихове не ще мечтая вече,
поетът там единствен има власт!"


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??