10.09.2015 г., 17:15 ч.

Усещане в метрото 

  Поезия
272 0 1

Понесе ме метрото под земята
като прашинка в дългата си пазва.
Свистяха колелата в тъмнината
сякаш страшна приказка разказват.


Нагъчкани като в консерва риба,
странен запъх кара ме да кашлям,
а тъмнината сякаш ме изпива
и страх от долу гърлото ми хваща.

 

Рано ми е да съм под земята,
дори и само няколко минути.
Искам да усещам оня вятър
и птиците с ухо да бъдат чути.

 

Да ме погали слънцето с лъчите,
да стисна на приятели ръцете,
да ми попеят вечерта щурците,
накратко, искам просто да живея.

 

Мразя да пътувам под земята.
В безсветлие и горе е възможно.
Обичам яснотата, светлината,
но на метрото час ще съм заложник.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??