17.08.2012 г., 9:09 ч.

Усещане за Есен... 

  Поезия » Пейзажна
365 0 1

Усещане за Есен...

 

А вече студенеят дните

и утрините тук са тъмни,

а нощем ветрове, сърдити

на лятото, се гонят сънни...

 

Небето повече е в сиво

покрито с облаци дъждовни,

но Слънцето през тях пробива

понякога за да напомни,

 

че лятото е още тука,

макар да студенеят дните

и с ярост ветрове, от скука,

се гонят на света сърдити...

 

И във душите нещо става-

настроени са меланхолно,

навярно Любовта тогава

и да си тръгва доброволно...

 

Но може нейде, зад завоя

на уличката със цветята,

да спре и да се върне нова-

със Страст, до днеска непозната!..

 

И ще ни грабне тя, навярно

за да се върнем във Играта,

и да заложим пак хазартно

на: Любовта, Страстта, Съдбата!...

 

17.08.2012.

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??