14.01.2013 г., 0:00 ч.

Усещаш ли го чудото повратно 

  Поезия » Гражданска
727 0 0

 

Усещаш ли го чудото повратно, 

което извисява, храни и издига!? 

Безумник кой е – безвъзвратно 

топи приятеля – в интрига… 

 

Твориш ли, си имотен, значи, 

не ще загубиш в грижите посока, 

духът ти величав, грамотен крачи 

над пропастта суетна и дълбока. 

 

Вандалщината днес е бреме, 

но с теб не се поддаваме, нали!? 

Вандалите от нас отнемат 

коли и къщи, а… сълзи?… 

 

Едва ли се гордеят с разум 

да търсят някъде дълбоко. 

Но… стига със рекламен шум, 

че чака ни „поле широко”! 

 

Протягам ти десница с упование, 

до теб заставам силна на рубежа. 

Какво тук значат власт и съзерцание? 

Превратностите аз ще отбележа! 

 

09.09.2009г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??