7 октомври-международен ден на усмивката
Днес се усмихнете, хора!
Забравете всички грижи.
Всяка болка и умора
нека бързо се изниже
през вратите на мечтите,
през смеха ни заподскачал,
разпилял се ненаситно
върху устни и клепачи.
Усмихнете се на злото,
на подлеца, на мръсника,
на несретника самотен,
на тъгата неповикана.
Усмихнете се до болка!
Чак до сЪлзи, чак до спазъм...
Колкото животец - толкова
Но....със смях да е белязан!
© Нина Чилиянска Всички права запазени