Когато във живота ти се случат
неща, които няма как да промениш,
помни - когато чувствата приключат,
ти никому и нищо не дължиш.
От теб да взимат просто не оставяй
дори частичка чуждите ръце,
макар разкъсана, душата си не давай,
пази разбитото на късчета сърце!
Защото някога, в това не се съмнявай,
ще дойде някой да те събере
отново цял. Сега не се предавай,
не позволявай нищо да те спре.
В живота колелото се върти,
нещата сменят своите места,
сега си долу, утре ще летиш,
а чувствата са есенни листа -
откъснат ли се, падат и изгниват,
погребани под снежна пелена,
изчерпани емоции загиват,
но не тъжи, ще дойде пролетта.
И пак ще разцъфти със нова сила
сърцето ти, душата ти, света,
и любовта към теб ще е открила
най-истинския и прекрасен път!
© Ангелина Трифонова Всички права запазени