20.09.2007 г., 0:57 ч.

УСМИХВАНЕТО ПОЗВОЛЕНО 

  Поезия
715 0 8
УСМИХВАНЕТО ПОЗВОЛЕНО


Хубава съм,
даже съм усмихната,
в дънките изглеждам
като половин годишна.
Стройно крача
до децата си израснали
със развята грива -
като покорителка...

Само че...
във гръб усещам погледи,
завистливо следващи
реакции и думи.
Начумереност
под веждите триъгълни
и душици, свити
някъде из ъглите.

Усмихнете се, бе хора...
Знаете ли
как се става половин годишна...
С вярата,
че някъде го има
и ще дойде пак,
напук на всичко
хубавото.

19.09.2007

© Силвия Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??