18.03.2014 г., 22:27 ч.

Усмивка 

  Поезия
438 0 1

Усмивка

 

Виж луната, как красиво небето осветява.

Виж и уличните лампи

как хвърлят светлина на тротоара.

Виж как бездомникът се радва

 на кората хляб от теб,

виж как щастлив е

от този малък жест.

Виж и детето, което си играе,

безгрижно и щастливо е.

И тъй както луната сияе,

така и усмивката ти  ме огрява.

И тъй както бездомникът

почувства се разбран (спасен),

така и аз от нея

усетих се погален

Че има хора като теб и мен,

с широки усмивки на лице,

радвам се като онова, същото дете.

Като неочакван подарък,

 ти бе  мойта изненада.

А пък аз бях мистерията сложна

 във романа.

Твоята усмивка е спасение,

аз пък муза твоя съм и успокоение.

И грейва в очите ми,

като уличната светлина,

искра надежда,

че с усмивки променяме света!

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Образно, мило, хубаво!
    "И грейва в очите ми,
    като уличната светлина,
    искра надежда,
    че с усмивки променяме света!"
    Напълно споделям!
Предложения
: ??:??