Усмивка
Виж луната, как красиво небето осветява.
Виж и уличните лампи
как хвърлят светлина на тротоара.
Виж как бездомникът се радва
на кората хляб от теб,
виж как щастлив е
от този малък жест.
Виж и детето, което си играе,
безгрижно и щастливо е.
И тъй както луната сияе,
така и усмивката ти ме огрява.
И тъй както бездомникът
почувства се разбран (спасен),
така и аз от нея
усетих се погален
Че има хора като теб и мен,
с широки усмивки на лице,
радвам се като онова, същото дете.
Като неочакван подарък,
ти бе мойта изненада.
А пък аз бях мистерията сложна
във романа.
Твоята усмивка е спасение,
аз пък муза твоя съм и успокоение.
И грейва в очите ми,
като уличната светлина,
искра надежда,
че с усмивки променяме света!
© А.А. Все права защищены
"И грейва в очите ми,
като уличната светлина,
искра надежда,
че с усмивки променяме света!"
Напълно споделям!