Усмивка
Много ли струва
да имаш една усмивка повече,
една усмивка във запас,
та ако някой ден
с четка груба и властна
изтрие твоята усмивка
животът реален, неподкастрен,
да не остане лицето ти празно и безучастно,
като фасада на необитаема къща.
Тогава да можеш
с една мисъл само
тайната усмивка да извикаш
- леко и сияйно
тя на устните ти
да застане.
© Славка Петкова Всички права запазени