19.09.2020 г., 0:48 ч.

Усмивката 

  Поезия
453 0 0

Живота има нужда от усмивки,

за да бъде по-ведър и свеж.

Нужно ли е вечно да се мръщим,

на омразата да бъдем в плен.

 

Отвори очите си широко,

красотата край теб да съзреш.

Напълни сърцето си с емоции,

усмивки навред да раздадеш.

 

Утрото с усмивка посрещни,

със усмивка поздрави приятел.

Цвете със усмивка подари,

направи деня си приятен.

 

Усмивката прогонва тъжни мисли,

сближава две страдащи сърца,

с усмивка всеки миг е тъй прекрасен,

усмивката е лек за нашата душа.

 

С усмивката лекуваш лоши думи,

горчилката преглъщаш по-добре,

събираш с нея парченца разпилени,

с усмивката превземаш върхове.

 

Идваме от нищото и в нищото отиваме,

да не допускаме в живота хлад.

С усмивка да творим, с усмивка да бленуваме,

дори с усмивка да напуснем този свят.

© Йорданка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??