10.02.2015 г., 16:51 ч.

Устрем 

  Поезия » Друга
411 0 0

Пред мен небето е безкрайно - 

безкрайна лунна тъмнина.

Аз вдъхвам тъмната му песен, 

запява синята тъма.

 

Пред мен лицето ти е тайно,

повява нежност песента -

Гласът на синьото отнесен

в безсилието на нощта.

 

Политам накъде незнайно

и те улавям, за да спра,

улавям те, за да остана

и да те скрия в песента.

 

Да скрия утрото от тебе

и залеза, и вечерта,

и всички тонове навреме

така че в тебе аз да спра.

 

Пред мен небето е безкрайно,

пред мен на прага на света.

Политам накъде незнайно

пороите да покоря.

© Милена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??