Зимно утро, приказка бяла,
снежни маниста вред засияли.
Скреж обвива земя и клони,
вятърът буен шушулките рони...
Лъчи..., животворна топлина,
слънце грее, светна небосклонът,
дар си, Слънце, топлинка за всички,
за нас, за животни и горички...
Бяга мракът и студът омеква,
снежната шушулка бързо теква,
и врабеца с песен заиграва,
с тебе, Слънце, всичко оживява!
Утро, ти даряваш ни с надежда
и прегръща ни пак денят красив...
Топъл лъч напред ни повежда,
нека носим заряда му щастлив!
© Елена Калчева Всички права запазени