29.05.2009 г., 16:23 ч.

Уязвимост 

  Поезия » Любовна
468 0 2

Кой казал, че любовта е ангелогласна

мистерия, с нечувана "тежест подвластна"....

Потънал е сякаш "Титаник"

на удавена любовна история...

Всеки път я виждам и си казвам -

на собствен живот е търсена улика

и е раздвижена мътна утайка,

която плува отгоре с вината...

Всеки път бягам да се скрия в подлистник

или заничам в най-екзотични градини,

но в мига неведом навярно ще ме застигне,

като надвесено огледало над мене...

И с жестове истински, неизиграни,

ще се настани у мен неназована

и ще ми повери историята си,

а аз... нейната уязвимост...

 

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??