26.04.2011 г., 23:36 ч.

Узо и гръцка салата 

  Поезия » Любовна
1048 0 2

Узо и гръцка салата

 

Отново съм в ресторанта,

сервитьорът за моята поръчка пита:

- Извинете, може ли гръцка салата

и едно старо узо да опитам...

 

Отново съм в ресторанта

и спомням си, когато с тебе бях...

Идвахме до тук като непознати

и тук забравяхме и срам, и грях...

 

Поръчвахме си винаги гръцка салата

и със старо узо правехме "Наздраве",

танцувахме прегърнати сиртаки

и бяхме диви и нахално млади...

 

Седяхме винаги на тази маса

и на нея танцувахме до сутринта,

всяка вечер нощта беше наша,

а поведението ни граничеше с лудостта...

 

И пеехме двамата с пълен глас

заедно с бузукито неуморимо,

а хората завиждаха на нас,

че се обичахме така неустоимо...

 

И в тези нощи бяхме толкова щастливи,

но просто срещата ни беше закъсняла,

затова тези откраднати мигове красиви

бяха последвани от тежка раздяла...

 

Така ми липсваш, затова съм в ресторанта...

А на другата маса сервитьорът за поръчката пита -

и чувам познат глас: "Едно узо и гръцка салата,

от миналото ми отново да опитам!"

 

20.07.2010

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Наско! Ами знаеш как е като свикнеш навсякъде да пишеш една и съща година и в един момент ръцете ти не мислят Оправих го! Иначе си прав, че в сайта се случват чудеса!
  • Звучи ми като текст на стара гръцка песен И не бях чел до сега творба писана в бъдещето (20.07.2011) Ноооо...в този сайт стават чудеса Поздрави от мен
Предложения
: ??:??