17.04.2023 г., 21:16 ч.

В бездните на Рая 

  Поезия
159 1 3

В БЕЗДНИТЕ НА РАЯ

 

... животът мина – вятър през мъгла, и ме отвя – къде? – и аз не зная,
като че ли с Вълшебната метла ме смете кротко Времето – към Рая,
най-смислените мои часове потънаха! – в тонаж несръчни рими,
разкъсвах си душицата надве, дори на три! – за хорица любими! –
пилях се – на трошици черен хляб, а белият за утре ви го пазих,

 

във моя празен кухненски долап не трупах злоба, завист и омрази,
каквото имах да ви го река, ви го написах в стихче с блага Обич –
и всекиго със праведна ръка го милнах – даже в черните си доби,
по светлите си друми през света търкалях си във пепелта кравая.  
Защото Бог с Любов ми обеща да бъдем Братя в бездните на Рая.

 

17 април 2023 г.-
гр. София, 20 30 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Христос Воскресе!
    „Защото Бог с Любов ми обеща да бъдем Братя в бездните на Рая..”........?
    Бог не обещава нищо, той само обича! Останалото е от лукавия.
  • Бог е Майстор, знае в кого да живее, Валюшке!
  • пилях се – на трошици черен хляб, а белият за утре ви го пазих,

    във моя празен кухненски долап не трупах злоба, завист и омрази,
    каквото имах да ви го река, ви го написах в стихче с блага Обич –

    Бог живее в теб!
Предложения
: ??:??