24.08.2023 г., 12:38 ч.  

В черепът на мечтите и кошмарите… 

  Поезия » Свободен стих
187 2 0

В черепът на мечтите и кошмарите…

 

Ръцете ми трепкат като пеперуди,

пръстите ми по пианото танцуват.

Когато съм щастлива. Когато летя.

Когато страдам. И когато падам.

Когато плача, когато се усмихвам.

Когато съм изморена. И загубена.

Когато продължавам. И вярвам.

Когато съм силна. Когато се намеря.

Когато съм затворена. Когато съм свободна.

Когато съм изплашена. И парализирана.

Когато съм смела. Когато вървя.

Когато бягам. И когато се крия.

Когато съм тук. И се разкрия.

Когато напускам. Когато оставам.

Когато мълча. И когато говоря.

Когато съм в ужас! Когато мечтая.

Когато заспя. И когато се събуждам.

Когато ненавиждам. Когато обичам.

Музиката е във всяка част от мен.

В черепа на мечтите и кошмарите-

тя е мой пристън моя бряг и зов.

Мое гнездо. Мой дом. И живот!

Мое тяло, мое сърце и душа!

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??