31.12.2011 г., 12:23 ч.

В чест на мъртви мечти 

  Поезия » Любовна
841 0 5

Колко капки сълзи да ти сипя във чашата?

Колко грама тъга? Колко грама въздишки?

Вдигам тост за мечтите - разпилените. Грях ли е?

Ще прибавя и болка - никак не е излишна.

 

И коктейлът е чуден. Трябва да го опиташ.

Само глътка. И после... Ще потънеш в забрава.

Пий, лекувай си жаждата, скитнико.

Хищно пий - само това ти остава!

 

Ще поседна до тебе. Както много отдавна.

Ти не си и мечтал за напитка такава.

Пий до дъно от болката. Пий на екс. Безпощадно.

В чест на мъртви мечти аз ти казвам "наздраве"!

 

© Христина Маджарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??