25.06.2013 г., 21:27 ч.

В душата ми е празно 

  Поезия » Любовна
1020 0 0

Отекват стъпките ти тъжно,

врати стоманени затръшна,

зората отърсва се от мрака

и утрото в роса заплака.

Очите търсеха те жадно,

но теб те няма,

осъзнавам бавно.

В душата плаче ми камбана,

струни на китара се разкъсват,

вулканите изригват лава

и огънят изгаря без пощада.

Ръцете търсеха те жадно,

но теб те няма,

осъзнавам бавно.

От очите ми се раждат океани,

измиват наранената душа,

вечерта облича мрака

и дъждът със мен заплака.

Разделям се със тебе бавно,

преживявам те,

в душата ме е празно.

 

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??