29.03.2009 г., 9:23 ч.

В дъжда 

  Поезия » Друга
797 0 18

Пийнах - и ми е хубаво.
Целият свят е добър.
Чадъри минават - хубави.
Двама с един чадър.

Дъжд - каква странна мелодия!

Чувам я със кръвта си.
Дървета - угаснали свещи.
Сигурно Господ ходи,

ръси

и опрощава грешните.

Ето го! Сви зад ъгъла!
Измръзнал, в подгизнали дрешки!

Не било Господ, излъгах.
Тъй ще си ходим грешни.

Ситно вали. От капките
сърцето ми се топи.

Наядена бучка захар
захвърлена от дете.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??