Пийнах - и ми е хубаво.
Целият свят е добър.
Чадъри минават - хубави.
Двама с един чадър.
Дъжд - каква странна мелодия!
Чувам я със кръвта си.
Дървета - угаснали свещи.
Сигурно Господ ходи,
ръси
и опрощава грешните.
Ето го! Сви зад ъгъла!
Измръзнал, в подгизнали дрешки!
Не било Господ, излъгах.
Тъй ще си ходим грешни.
Ситно вали. От капките
сърцето ми се топи.
Наядена бучка захар
захвърлена от дете.
© Райчо Русев All rights reserved.