20.09.2014 г., 10:02 ч.

В гората 

  Поезия » Пейзажна
368 0 4

                                                    В гората

 

 

                                     Бавно крачи вече есен през гората.

                                     Листи пъстроцветни вятърът размята.

                                     Музика вълшебна клоните люлее

                                     и всяко листенце своя песен пее...

 

                                     Рано отлетяха прелетните птици.

                                     Зимата преплита топли ръкавици.

                                     Алени божури сведоха главите –

                                     в листните килими са дълбоко скрити.

 

                                    Ще размахат длани с клони отмалели

                                    мокрите дървета в скъсани дантели.

                                    Бурите ще свличат старата премяна.

                                    Ще заспи гората, чакайки промяна...

                                   

                                 

                                                

                       

 

                                       

© Стойна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??