6.05.2012 г., 23:32 ч.

В гърдите ми пулсира топлина 

  Поезия » Любовна
1643 0 7

В гърдите ми пулсира топлина...

 

В гърдите ми пулсира топлина

на малко, пролетно момиче,

откъсна си от мене светлина,

откъсна ме - разнежено кокиче...

 

А беше късно - ти дали видя

в очите ми игриви маргаритки

и нежна обич, капчици роса

в косите буреносно да се вплитат...

 

Дебела, тежка плитка доброта

на рамото ми легнала въздиша,

по скулите ми тръпне любовта

и румена куплети пише...

 

Оставам тук - забравена, сама - 

лале посърнало и бяло,

ти беше звяр, във теб жестокостта

попречи красота да опознаеш...

© Радосвета Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??