18.08.2024 г., 16:38 ч.  

В Жеравна 

  Поезия » Философска, Гражданска
108 0 1

                                           В Жеравна 

 

 

Там далече в България в селцето Жеравна,

всяка година има сбор на българщината!

Тук се сбират млади и стари в една гора

и пеят и играят те наши български хора'!

 

Тук с носия народна е и мало и голямо,

и играят и се веселят хората от душа.

Игрите народни запазени са от някога,

тук е фолклора български, песен от душа!

 

Елате и наши и чужди тук в Жеравна,

да опознаете хората, на българина духа!

Елате и вижте нашата прекрасна страна,

разкажете на всички за късчето от Рая!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??