3.01.2008 г., 20:15 ч.

В кожа на поет 

  Поезия » Любовна
702 0 14
 

 

          В очните ми сфери - отражение

          на лъскавото в твоите очи,

          в гърдите - сладко напрежение,

          щом край мен се появиш.

          Аз треперя,

          някак си вълшебно,

          уханието твое се прелива в мен.

          И се дърпам...

          След това те следвам,

          ти изпълваш моя ден,

          толкова наситено със чувства,

          с толкова усмивки... до сълзи.

          Погледът не те изпуска.

          Огънят не спира да гори.

          Бавно, неотстъпно ме стопява,

          контурите ми губят се във теб.

          Ти да ме прегърнеш...

          Оживявам

          в кожата, в диханието на поет,

          търсещ думи в небесата,

          стих за теб да съгради,

          да ги претопи в душата,

          с обичта си да ги напои

          и по тънката ти струна

          да зисвири с пухкаво перце,

          допирът е повече от дума,

          ласката е буря за сърце.

          Дните вече са реалност,

          не е блян, дори мечта,

          няма фалш, дори баналност,

          има само... ЛЮБОВТА.

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??