12.06.2011 г., 11:27 ч.

В Края на Дните 

  Поезия » Философска
429 0 1

В Края на Дните

Последният камбанен звън...
Пригответе бесилките!
Увисват крехки тела,
ала не идва Смъртта -
от човешкия призрак избяга,
от света на безкрайни илюзии,
от болката на обречените,
от самата себе си - черна и зла!

Пръв кой ще завие от страх -
тук камък не ще да остане,
отдавна са пламнали в гняв
морето, земята, звездите!

Вселената кой ще осъди
във някаква тъмна зала
и кой е разбрал, че тя цялата
е една детска сълза?!

Бягайте, канибали,
като гад чумав от кораб,
разпростирайте заразата си,
но огънят ще ви стигне във Края!
Във Края на Дните...

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??