31.07.2019 г., 16:34 ч.

В кръчмата на живота всичко е пито - платено 

  Поезия » Друга
475 0 0

Роди се мъж. Поне така записаха го в календара.

Избра фамилията „егоист“ и започна надпревара.

Търгуваше с чувства, боравеше си с лъжи –

доволен от величието си.

И в средата на своите лета

се превърна в най-леконравната жена:

Проститутка! – в кръчмата.

Поръчваше ракия и мезе, лазеше като прасе.

И пиенето, плюскането на вересия въртяха на

шиш сърцето му и дебелата му шия.

Седеше на два стола - с лакти върху масата,

тропаше с юмрук и шизоидния му свят се

смаляваше до огризката – боклук.

Отиде си огнището и последното пламъче,

което го обгрижваше.

Рязко му се застраши сигурността –

настръхна козината. И сега на къде?

„Не! – Ще мина през другите“! - каза си на глас

и продължи да яде тъпчейки се с двете си ръце.

„Жалък идиот“ ! – би казал някой луд.

Само той би видял, че „царят е гол“

и би могъл да се забавлява в този карнавал.

2019г

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??