Сиромахът беззъбата болка прегръща.
Тя отново е фиркана. Както и той.
Само тя на наздравици тъжни отвръща.
Само болката носи
на пиянски побой.
Тя не плаче досадно. Не е драматична.
Не ругае безсилна. Не проси любов.
Тя е истински негова.
Тя е логична.
За да пие със него -
не ще предислов.
Зад нелепия грим не познава гримаси.
Тя отдавна загуби достойнство и страх.
Има чаша за нея по всичките маси.
За да пие по глътка със всеки от тях.
Тя се дава на всеки пиян неудачник.
Капка лигав екстаз до бутилката спирт.
Тя е блудница. Вече отдавна не плаче.
Подарява плътта си без нужда от флирт.
Сиромахът полага глава на гръдта й.
Тя го милва безмълвно по потния врат.
Той я иска за малко.
Не ще любовта й.
Във кварталната кръчма.
В големия град.
© Катя Всички права запазени