19.06.2020 г., 20:55 ч.

В лоното на Юга 

  Поезия
589 10 15

Любовта им сърцата заши във едно

и конеца на възел завърза.

А с писеца на чувствата писа писмо

до тъгата, в кръвта им забързана.

 

Прати вятъра бурен, роден в пустота,

да прекърши той клони ранени.

И поникнаха чудни, магични цветя,

в бели рокли, с дъга оцветени.

 

Щом събудено беше от тъжния сън,

разцъфтя във усмивка сърцето.

С писъмцето сбогува се бързо навън

и разпръсна лъчи по небето.

 

Ароматът на тези цветя се разля

и избликна в очите засмени.

Любовта след вълшебството в тях оцеля

като в лоно на южни вселени.

 

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??