1.07.2021 г., 20:45 ч.

В мола 

  Поезия » Хумористична
524 2 7

 

 

В моловете най-обичам

да прекарвам време аз.

Харча много, не отричам,

скорост – триста лева в час.

Днес реших да си набавя

нови дрешки и парфюм,

не забравих да добавя

пръстенчета и локум.

Пробвах, сменях и премислях

и накрая си избрах

седем рокли - не се стисках,

пазарувам със замах!

С тях на касата застанах,

бръкнах в чантата тогаз,

но попарена останах –

бях ограбена и аз!

Спомних си онази лелка,

дето блъсна се във мен.

- Дръжте тази хубавелка! –

викнах гневно с глас смутен.

Хукнах бързо аз след нея,

а охраната – след мен,

можех аз да полудея,

ах, какъв объркан ден!

Да я стигнем не успяхме,

тя изчезна без следа,

доста време пропиляхме.

Божичко, каква беда!

- Бързо роклите върнете! -

каза едрият пазач.

- Много моля, извинете! -

смотолевих аз през плач.

Чух звъна на телефона,

бе мъжът ми – лош късмет!

Не очаквах таз персона

да ми звънне преди пет.

Ах, какво ли да му кажа?

Заобмислях версии пак,

бива ме да лъжа, мажа,

но и той не е глупак.

Сигурно ще ми се цупи,

ще ме мъмри и гълчи,

нищо няма да ми купи

или пък ще ми мълчи.

Аз му вдигнах най-накрая

със треперещи ръце,

трябваше да го омая,

вложих своето сърце.

И събрала сили вече,

„Мили...“ – казах тихо аз.

А гласът отсреща рече:

- Портмонето ти е в нас!

© Ф Ф Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за хубавите думи, Mitvans!
    Y_S
  • Браво! Весела, игрива и забавна поема! В мола стават чудеса! Поздравления!
  • :D :D :D
  • Георги, благодаря, че прочете!
  • Реално и смешно.
  • ИнаКалина, така е, трябва да сме внимателни. Благодаря за коментара!
  • на мен цяла раница ми задигнаха тук в един мол- беше служител на магазина- просто блокираха всичко и нямаше как- остави я човека, върна я... трябва да се внимава
Предложения
: ??:??