За Рождество ли питаш! Е, ще ти разкажа!
Било е там, в Юдейските земи!
Явила се звезда за да покаже,
че идва отговор на нашите молби!
Родил се цар! В дворец? О, не, във ясли!
Изглеждал беден и съвсем обикновен,
но ангели небесни, тъй прекрасни,
над Рождеството бдели в онзи ден!
И днес се ражда, само че в сърцата!
Не го търси под нечия елха!
Не е дори на празничната маса!
В най-тихото се ражда Любовта!
© Руми Всички права запазени