Когато любовта е на привършване,
а устните ни сухо се разделят...
макар и всичко да е свършило,
да споделим последната неделя!
Тогава, ти отключи с очи вратата,
допри се с гръб назад към нея,
с усмивка ми оправи косата,
засмей се... за да се засмея!
Целуни ме и престани да търсиш
най-дребните трохи в килима.
След миг любов и с много мъка
и ти, и аз, ще си заминем!
Ще се загубим и ще спра да тичам
към любовта и болката в неделя!
Ще се простя със теб, а и със всичко,
което съм обичал и споделял!
И след години с пропуснати истини,
и почивки в петзвездни постели,
повярвай - може пак да поискаме,
да споделим този миг във неделя!
© Yuri Yovev Всички права запазени