В неделя Господ си почива?!
Нахлупил вехтия каскет,
фунийки вафлени налива
с ванилов и сметанов сладолед.
На всеки - колкото поиска!
На малкия хлапак - със връх,
от който палаво се спускат
едно езиче, млечен зъб.
На стареца налива слънце,
а то по бръчките се стича,
топи се в дланите му, зъзне
и после подир внука тича.
А Бог в усмивки се залива!
Неделя е и си почива!
© Владимир Владимиров Всички права запазени