20.11.2022 г., 12:45 ч.

В неделя си припомням, че съм жив 

  Поезия
167 1 1

... в неделя си припомням, че съм жив, и най-подир и аз ще си почина –

жив корабокрушенец върху риф! – на пейката си в Морската градина,

наместо стихчета във мрака чер да ви римувам в сладостна притома,

две-три блесни ще лъсна за лефер, ще се замъкна с кеф на вълнолома,

завързал очилата си с телче, ще хлътна пак в любимата си книга,

 

ще вдигна на несръчното момче след миг велосипедната верига,

край мен ще мине кротката Жена, повела в парка своя кралски пудел,

под лудналата в облака Луна залудо аз – ни миг! – не съм изгубил,

в несръчния си римен йероглиф живея, дишам – пиша, както мога.

В неделя си припомням, че съм жив, и си почивам в шепите на Бога.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??